Gastrogen Resmi Satış Sitesi Ürün Görseli

TEFF ÇAYI NASIL KULLANILIR

Ülkemizde ve dünyada kullanımı oldukça yaygınlaşan, kullananların son derece memnun kaldığı ve gittikçe kullanımı ve ünü artan Teff Çayı, teff bitkisinden ve teff bitkisinin içine farklı bitki ve meyve özlerinin eklenmesiyle yapılan bir çay türüdür. Zayıflama çayı olarak da bilinen Teff Çayı Kuzey Etiyopya nın dağlık kesimlerinde yetişen taff ve khakshir isimleriyle de bilinen Teff bitkisinden yapılır. Yılda sadece bir kez ekilen Teff bitkisi bugüne kadar dünya üzerinde bilinen en küçük tahıldır. Çok ufak taneli, yumuşak ve tatlı bir bitkidir. Üç farklı rengi vardır. Son yıllarda tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlanması sebebiyle Mısır, Uruguay, Uganda, Kanada, Birleşik Krallık, Avusturya ve Avustralya da yetiştirilmeye başlanmıştır. Teff bitkisi ile çeşitli bitkilerin ve meyvelerin özleri harmanlanarak elde edilen Teff Çayı nın hazırlanma aşamaları oldukça kolay ve zevklidir. Öncelikle bir fincan su kaynatılır. Fincanın içine 1 çağ kaşığı ya da 1 poşet Teff Çayı koyulur. Kaynayan su fincana dökülür ve karıştırılır. Karıştırdıktan sonra yaklaşık 5 dakika beklenir. Sonrasında afiyetle içilir. Posasının içilmesinde bir sakınca yoktur. Genel olarak zayıflamak için kullanılan Teff Çayı sabahları sabah kahvaltısından yarım saat önce ve aç karna içilmelidir. En az 30 günlük kullanım ve diyetisyenin belirttiği ölçüde kullanım daha etkili sonuçlar vermektedir. Kadınlar ve erkekler rahatlıkla kullanabilirler. Kronik hastalığı olanlar, düzenli ilaç kullananlar doktora danışmalıdır. Hamile kadınlar kullanmamalıdır. Emziren anneler belli bir aydan sonra doktor gözetiminde kullanabilirler.2

YORUM GÖNDER

  • İsim
  • Eposta
  • Yorum

YORUMLAR (0 )