Gastrogen Resmi Satış Sitesi Ürün Görseli

Matcha Nedir, Nasıl Yapılır

Matcha Nedir?

Matcha Japonya da yetişen bir çay türüdür. Sağlığa faydaları ve keyif verici etkileri nedeniyle çay kullanımı, dünya genelinde çok yaygındır. Özellikle yeşil çayların sahip oldukları yüksek antioksidan etkiler, vitaminler ve mineraller, sağlıklı bir yaşamın ön koşulu olarak kabul edilir ve yoğun bir şekilde kullanılırlar. Matcha ise çeşitli faydaları kanıtlanmış en iyi yeşil çaydan bile on kat daha fazla antioksidan etkiye ve yanı sıra 4 kata kadar daha hızlı metabolizma hızına neden olabilecek özelliğe sahip bir çay türüdür. Çay tozu anlamına gelen Matcha, Ma toz ve Cha çay kelimelerinden oluşur. Toz haline getirilmiş bir çay türü olan, bu özelliğiyle de dünya genelinde tektir. Matcha çayı toz haliyle sadece çay olarak kullanılmaz, bunun yanında çeşitli kurabiyeler, atıştırmalıklar, dondurma ve tatlıların ana maddesi olarak da kullanılır.

Matcha Çayı Nasıl Kullanılır / Yapılır?

Sıcak suyun içerisine ilave edildikten sonra karıştırılarak kullanıma hazır hale gelen Matcha çayı, günde iki defa olmak üzere düzenli bir şekilde kullanılması tavsiye edilen bir çaydır. Daha fazla kullanılması bildiğimiz çay gibi herhangi bir zarar vermemekle birlikte, önerilen kullanım dozajı en yüksek verimin alınmasını sağlar. Metabolizmanızın 4 kata kadar daha hızlı çalışmasını sağlayan çay, bu sayede özellikle göbek, basen gibi bölgelerde birikmiş olan yağların, hızlı bir şekilde eritilmesine yardımcı olur. Yüksek antioksidan etkisi sayesinde, vücudunuzda birikmiş tüm toksinler ve ödemlerin hızla vücudunuzdan atılmasını sağlar.

YORUM GÖNDER

  • İsim
  • Eposta
  • Yorum

YORUMLAR (0 )